Tåg

I hjärtat av staden – med dörren till världen

Vi hyllar anor och potential

Sätuna torg har en central plats i staden. I vårt viktigaste framtidsprojekt någonsin utgår vi från detta fantastiska läge och skapar något alldeles extra. Stationshusen är en välkomnande och livfull stadsmiljö i hjärtat av Märsta, nära all världens kommunikationer.

Karta 1

Nära till staden och världen

I det nya kvarteret finns det mesta du behöver, och runt knuten har du både Märsta tåg- och busstation och Arlanda flygplats. Med nya Stationshusen knyter vi samman staden och världen.

Livfull stadsmiljö

Ta del av en välkomnande och livlig stadsmiljö med bostäder, butiker och service. Här kan du kombinera stadens puls och lugnet hemma.

Omtanke och gemenskap

Med sociala ytor i hela kvarteret och grönområden i närområdet finns det många möjligheter att både umgås och andas ut.

V-rum

Fin mix av bostäder och lokaler

Vi skapar Stationshusen för dig som vill bo och verka i en urban stadsmiljö. Njut av pulsen och närheten till allt. I Stationshusen bor du granne med matvarubutik, frisör, mäklare, naprapat, tandläkare, optiker, blomsterhandel, SigtunaHems huvudkontor, café och restauranger. 

Smart omvandling

Omtänksamhet står i fokus när vi utvecklar Stationshusen. Det innebär att vi river det befintliga beståndet på ett miljöriktigt sätt, där vi tar väl hand om hälso- och miljöfarliga material. Vi kommer också bevara torgets historiska delar, som det minnesmonument som stått på platsen. Minnesmonumentet förvaras hos kommunen och sedan placeras på det nya torget. Vi kommer också lägga om vatten- och avloppsledningar i området, för att säkerställa en fungerande miljö både nu och framöver.

Stationshusen_torg_Norr_tegel_alt1_010

Nära till Stockholm, Uppsala och resten av världen

Det är enkelt att ta sig till Stockholm, Uppsala eller för all del vilken del som helst i världen du helst önskar.   

Med tåg- och busstation runt knuten och Sveriges internationella flygplats runt hörnet, är det enkelt att ta sig ut i världen. Det skapar en puls som genomsyrar hela projektet och som kommer ge en välkomnande och livfull miljö. Här kan du både checka ut, och checka in.

Studio3d_Sigtuna Hem 01 Kök_ljusare
Cafe

Redo för en ny fas?

Med både bostäder och lokaler erbjuder Stationshusen möjligheter för dig som vill ta nästa steg i livet. Ta klivet ut i världen med oss.

Bostäder

Lokaler