Visionsbild ICA Nära Sätuna

Nu är det klart att Stationshusen får en livsmedelsbutik på 1 000 kvadratmeter. Vi hälsar ICA Nära Sätuna hjärtligt välkomna tillbaka till SigtunaHem.
– Vi är jätteglada att vi får en stor mataffär i Stationshusen, säger Bertil Hallbäck, senior advisor på SigtunaHem.

– Det är inte bara till nytta för alla som ska bo i Stationshusen när bygget är klart, utan också för alla boende i närområdet och alla dem som passerar förbi varje dag på väg till eller från Märsta station.

ICA Nära Sätuna flyttar preliminärt in i sina 1 000 kvadratmeter stora lokaler i Stationshusens bottenplan under våren 2025. Detta innebär inte bara nya arbetstillfällen för cirka 10–15 personer, utan också en återkomst för handlaren Dan Enroth som tidigare drev den ICA-butik som fanns på platsen innan bygget av Stationshusen startade.

– Jag är väldigt glad att få välkomna våra kära kunder tillbaka till butiken under våren 2025, säger Dan Enroth.

– Precis som tidigare så kommer vi att ha riktigt bra kunderbjudanden och fortsätta att göra våra kunders vardag enklare bland annat genom ett stationsnära läge och bra öppettider.

Stationshusen innehåller förutom 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler också 46 bostadsrätter och 62 hyresrätter i olika storlekar. De boende som flyttar in i de nya lägenheterna med inflyttning 2025 får alltså direkt tillgång till en stor och välsorterad matbutik.

Att ICA Nära Sätuna öppnas på samma plats som tidigare är självklart en välkommen nyhet för alla som bor i området, men också för alla de tusentals människor som varje dag passerar förbi på väg till och från Märsta station.

– Märsta är en viktig marknad för ICA där vi vill fortsätta att satsa för att möta kundernas efterfrågan. Vi har nu fått möjligheten att etablera en ny butik i ny fastighet på samma plats och vi ser fram emot att därmed utveckla kunderbjudandet i bostadsområdet, säger Björn Hansson, etableringschef ICA Sverige.

 

Relaterade inlägg